E-mail: admin@tro.dk
Dato for offentliggørelse
27 Feb 2013 21:58

Per Haakonsen: En ny tid for Israel, Lunde forlag 2002

Forfatteren

Per HaakonsenPer Haakonsen er født i Bergen i 1942. Han er magister i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Han har arbeidet både i Forsvarsdepartementet, Landbruksdepartementet og i kommunal forvaltning. De siste tolv årene i yrkesaktiv tjeneste var han kontorsjef ved Norges Landbrukshøgskole. Han er nå forfatter og foredragsholder på heltid. I 2006 utga han bokenIsrael Guds folk (Sambåndet forlag). Denne er fremdeles å få kjøpt.

Boken

Per Haakonsen - En ny tid for IsraelOver 50 år siden er gått siden staten Israel ble opprettet. Mange kristne ser dette som en oppfyllelse av en rekke profetier i Det gamle testamentet. Andre har avvist at jødene fortsatt er Guds utvalgte folk. Forfatteren av denne boken kjenner Israels situasjon, både politisk og åndelig. Ikke minst kjenner han sin Bibel og de mange tekstene som handler om Israels folk og land. En ny tid for Israel berører en rekke interessante temaer når det gjelder jødene og deres land Israel. 

Johannes Kleppa, redaktør i Dagen.

Hent/læs bogen gratis 
Dersom du har problemer med å få frem boken trenger du Adobe Reader.

Emner
Israel
"dagens by 20-maj-25", en ny by at bede for hver dag. I dag har vi valgt:
Nykøbing Falster

Nykøbing Falsters Segl.jpgNykøbing Falster er en gammel købstad og den største by på Falster med 16.446 indbyggere, inkl. satellitbyer 22.159. Byen er via Frederik d. 9's Bro knyttet sammen med Sundby på Lollandssiden samt Tingsted på Falster og landsbyen Nagelsti på Lolland.

Nykøbing Falster blev grundlagt i slutningen af 1100-tallet i forbindelse med etableringen af det slot, som senere kom til at hedde Nykøbing Slot. Slottet lå på det smalleste sted ved Guldborgsund og skulle beskytte området modvendiske sørøvere. Efterhånden voksede en by frem omkring slottet.

Byen fik handelslignende rettigheder af Valdemar Sejr (1170-1241), men blev først egentlig købstad i 1560. I 1253 angreb tropper fra hansestaden Lübeck, og borgen blev indtaget og byen nedbrændt. Slottet fungerede herefter som enkesæde for Margrete Sambiria med tilnavnet Margrethe Sprænghest. Efter at adelsmanden Marsk Stig havde myrdet Erik Klipping og var gjort fredløs og landflygtig, vendte han tilbage med en hær for at angribe danske havnebyer, heriblandt Nykøbing Falster. Understøttet af norske soldater brændte han i 1287 Nykøbing Slot ned. Slottet blev dog efterfølgende genopbygget og indtaget af Christoffer 2. i 1329, og efter dennes død i 1332 pantsattes det en række år, hvorefter Valdemar Atterdag indløste det i 1365 og sluttede fred med Hansestæderne.

Efter at Erik af Pommern havde stiftet et gråbrødrekloster ved Sankt Nicolai Kapel i 1419, blev der opført et helligåndshus i byen i omkring 1440, og denne bygning tjente som hjemsted og hospital for mange syge og fattige i Nykøbing. Gråbrødrene holdt i 1482 kapitel her. I 1486 skænkede kong Hans nabobyens kirke, Idestrup Kirke, til hospitalet mod, at han selv og kongehuset skulle have jus patronatus til helligåndskapellet fremover, hvilket blev opfyldt. Den gotiske kirke, Klosterkirken, blev opført ved århundredskiftet og var en del af franciskanerklosteret indtil 1532, hvor den blev sognekirke. I 1507 sluttede kong Hans endnu engang fred med Hansestæderne, men to år senere var freden slut.

Hvis du har hjerte for at bede sammen med os for denne by, står vi flere sammen!
Det er helt almindeligt, at Satan frister os til at afstå fra Bibelen og fra bønnen, når lysten er væk. Han vil narre os til at tro, at Bibelen ikke kan gavne os, når vi ikke har lyst til at læse i den. Og at vores bønner ikke er til gavn for os, når vi ikke har lyst til at bede.
frit efter Georg Muller