E-mail: admin@tro.dk
Dato for offentliggørelse
12 Aug 2014 22:01
Forfatter
Lars Hyldgård

Picture

Af Lars Hyldgård

5 gode grunde

1) Bøn er troens åndedræt. 

2) Bøn sætter os i personlig forbindelse med Gud, som har magt til at forandre ting!

3) Gud ønsker, at vi skal bede og tilbede ham derigennem forstå vores afhængighed af ham. Bøn hjælper os til at komme ind i det rette forhold til Gud.

4) Gud hører bøn, hvilket vi med tiden konkret kan erfare. Men bøn er også bare at have fællesskab med ham og at give ham plads i vores liv.

5) Igennem personlig tro på Jesus har vi fået barnekår hos Gud og dermed adgang til Guds velsignelser.

Jesus sagde: Bed, så skal der gives jer. Søg, så skal I finde. Bank på, så skal der lukkes op for jer!

Min mormor & morfar havde et særligt skilt hængende på kontoret. Der stod med ingraveret skrift: "The family that prays together, stays together!" Og netop min mormor & morfar var eksempler på et ægtepar, som bad sammen, og som samlede hele familien i en atmosfære af sand kærlighed. De bad hver dag sammen for hele familien.

Jeg har oplevet mange bønnesvar i mit liv. Stærkest blev det, efter at jeg overgav mit liv helt til Jesus. I Salmernes Bog, som er en stærk bønnebog i Bibelen, står der: 

Overgiv din vej til Herren, stol på ham, så griber ham ind!  (Salme 37:5) 

At overgive sin vej til Gud er noget, man gør frivilligt af hjertet. Jeg sagde til Jesus, at han måtte lede mig i alle ting, og at jeg ville vælge hans vej, frem for min egen. 
Pludselig begyndte jeg at opleve Guds nærvær på måde, som var stærkere, end jeg havde troet var muligt. Det er det bedste, der sket i mit liv. På den måde fik jeg pludselig svar på en hel masse spørgsmål, jeg aldrig konkret havde stillet.

Jeg beder fx Gud om at fylde mig med kærlighed til mennesker. Jeg beder ham om at forme mig til den, han har skabt mig til at være. Jeg beder om at han må lede mig. Og jeg beder for mine egne og andres behov. 
Jeg takker ham også for alle de gode ting, han giver mig. Jeg oplever igen og igen, at han sætter mit indre i frihed som svar på bøn. 

Der er mange ting at lære om bøn. Bøn udspringer af vores forhold til Gud, og hvor godt vi kender ham. Bibelen viser os både hvem Gud er, og hvem vi er. Den inspirerer os og giver os megen forståelse af bønnens skinnende muligheder. 
Jesus lærte os fx Fadervor, som kan fungere som inspiration til din frie bøn fra hjertet.

Det kan også være en enormt stærk oplevelse at bede sammen med andre oprigtige kristne. Men den bedste måde at lære at bede på, er ved at gøre det! HUSK: Vær altid ærlig over for Gud. 

It's "learning by doing!"
Emner
Bøn
"dagens by 20-maj-25", en ny by at bede for hver dag. I dag har vi valgt:
Nykøbing Falster

Nykøbing Falsters Segl.jpgNykøbing Falster er en gammel købstad og den største by på Falster med 16.446 indbyggere, inkl. satellitbyer 22.159. Byen er via Frederik d. 9's Bro knyttet sammen med Sundby på Lollandssiden samt Tingsted på Falster og landsbyen Nagelsti på Lolland.

Nykøbing Falster blev grundlagt i slutningen af 1100-tallet i forbindelse med etableringen af det slot, som senere kom til at hedde Nykøbing Slot. Slottet lå på det smalleste sted ved Guldborgsund og skulle beskytte området modvendiske sørøvere. Efterhånden voksede en by frem omkring slottet.

Byen fik handelslignende rettigheder af Valdemar Sejr (1170-1241), men blev først egentlig købstad i 1560. I 1253 angreb tropper fra hansestaden Lübeck, og borgen blev indtaget og byen nedbrændt. Slottet fungerede herefter som enkesæde for Margrete Sambiria med tilnavnet Margrethe Sprænghest. Efter at adelsmanden Marsk Stig havde myrdet Erik Klipping og var gjort fredløs og landflygtig, vendte han tilbage med en hær for at angribe danske havnebyer, heriblandt Nykøbing Falster. Understøttet af norske soldater brændte han i 1287 Nykøbing Slot ned. Slottet blev dog efterfølgende genopbygget og indtaget af Christoffer 2. i 1329, og efter dennes død i 1332 pantsattes det en række år, hvorefter Valdemar Atterdag indløste det i 1365 og sluttede fred med Hansestæderne.

Efter at Erik af Pommern havde stiftet et gråbrødrekloster ved Sankt Nicolai Kapel i 1419, blev der opført et helligåndshus i byen i omkring 1440, og denne bygning tjente som hjemsted og hospital for mange syge og fattige i Nykøbing. Gråbrødrene holdt i 1482 kapitel her. I 1486 skænkede kong Hans nabobyens kirke, Idestrup Kirke, til hospitalet mod, at han selv og kongehuset skulle have jus patronatus til helligåndskapellet fremover, hvilket blev opfyldt. Den gotiske kirke, Klosterkirken, blev opført ved århundredskiftet og var en del af franciskanerklosteret indtil 1532, hvor den blev sognekirke. I 1507 sluttede kong Hans endnu engang fred med Hansestæderne, men to år senere var freden slut.

Hvis du har hjerte for at bede sammen med os for denne by, står vi flere sammen!
De bønner, som bedes offentligt, er kun lidt værd, hvis ikke de bygger på eller bliver fulgt op af bønner, som bedes i det skjulte.
E. M. Bounds